Últimas Novas
2 comentarios

Polvoróns de améndoa

                                                                                                       Feito por Alba, Iago, Leo e Zoe.            


Hoxe imos mostrarvos unha receita do nadal que está para chuparse os dedos: polvoróns de améndoas.

INGREDIENTES PARA 28 POLVORÓNS:

160g de fariña de trigo

40g de améndoa moída

80g de manteiga de porco

60g de azucre glass

2g de canela moída

2g de sal


PASOS:

1. Torramos a fariña

2. Untamos con fariña nunha bandexa de forno e cocemos a 180ºC, forno requentado con calor 

arriba e abaixo, uns 15 minutos ou ata que pareza lixeiramente torrado. Retiramos a bandexa do forno, removemos e deixamos arrefriar.

3. Facemos o mesmo coas améndoas, pero cocémolas durante 8 ou 10 minutos, o suficiente

 para que tomen algo de cor. Retiramos a bandexa do forno, removemos e deixamos arrefriar.

4. Cando a fariña estea fría, peneiramos e colócamos nun recipiente grande e fondo.

5. Engadir as améndoas moídas, o azucre glass, un chisco de canela moída, outro chisco de sal e a manteiga a temperatura ambiente. Remexemos e mesturamos ata obter unha masa homoxénea.

6. Envolvemos a masa en papel film e deixamos repousar no frigorífico polo menos media hora.

Transcorrido o tempo de repouso, estendemos a masa sobre unha folla de papel vexetal.

O grosor depende do gusto, pero o ideal debería estar entre 1-1.05 centímetros.

7. Cun cortador de masa redondo cortamos a masa. Se usamos un pequeno, sairán máis unidades.

Colocámolas nunha bandexa de forno con papel manteiga ou nunha alfombra de silicona.

8. Colocamos a bandexa no forno, requentado a 210ºC con calor arriba e abaixo, e cociñamos uns

dez minutos. Hai que vixialas para que non se asen demasiado porque as amargan. Sacámolas en canto

vexamos que os bordos comezan a dourarse.

9. Retiramos a bandexa do forno e deixamos arrefriar os polvoróns antes de polvorealos con azucre

glass e trasladamos con moito coidado a un prato de servir.

Tamén podemos envolvelos nos seus característicos papeis.

2 comentarios:

Anónimo dixo...

Martina, alumna de 6ºA: Paréceme moi interesante e ten moi boa pinta.

Anónimo dixo...

Xulia alumna de 6ºA: Faiseme a boca auga!!!!! xa teño algo pra facer esta tarde!!!