Últimas Novas
0 comentarios

Orellas de Entroido

                                                                                    Feito por: Aaron, Ainhoa, Alba e Xavi.                                                                       


Uns dos doces típicos do Entroido ou Carnaval Galego son as “orellas de Entroido”.

Trátase  dun anaco de masa estirada moi fina, frita en abundante aceite e espolvoreada con azucre.

 Ingredintes:

100 ml de esencia de anís

100 g de manteiga

1 chisco de sal

2 ovos

550 g de fariña

Raspadura dun limón

10 g de zume de limón

30 g de aceite de xirasol

Aceite suave para fritir

Azucre para espolvorear

Paso:

1.Bate os ovos

2.Añade a esencia, o aceite, a manteiga, a raspadura de limón, o zume de limón e mestura ben.

3.Agrega a fariña e mestura, despois de 5 minutos volca o bol, dalle forma de bola e espolvorea fariña.

4.Envolve a masa nun “film” e pono no refrixerador durante media hora (ou cúbrea cun pano de fío durante un par de horas para que "suba a masa").

5. Collemos a masa e a cortamos en anacos de 40 g, despois os estiramos e cortamos trocos rectangulares aos que lles daremos forma de orella na sartén cunha culler).

6. Fritimos a lume alto.

7. Sacamos as orellas, cando as sacamos saen brandas así que...ter coidado ou romperanse. Temos que absorber o aceite, colocándoas enriba dun papel de cociña, e as espolvoreamos co azucre.



0 comentarios: